Energielabel

Zoek kenteken informatie

Gratis Kenteken Check

Energielabel opzoeken

Het energielabel maakt het je in veel gevallen gemakkelijker om te kiezen, en dat niet alleen bij de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto, maar ook bij veel andere gebruiksvoorwerpen en apparaten.

Energielabel Auto’s

Met het energielabel voor auto’s, kan je meteen zien of de betreffende auto zuinig is, of niet.

Een voertuig met het energielabel A verbruikt minstens 20% minder brandstof dan een gemiddeld voertuig uit dezelfde klasse. Energielabel B verbruikt 10 tot 20% minder brandstof.

Energielabel G is daarentegen meer dan 30% minder zuinig dan vergelijkbare voertuigen, uit dezelfde klasse.

Het is eigenlijk een klassificering, waarmee je kan zien of een auto zuinig is, of juist niet.

Natuurlijk kan dit van belang zijn, want brandstof is tegenwoordig nou niet bepaald goedkoop, en hoe minder brandstof je verbruikt, hoe goedkoper het is, maar er zijn nog meer factoren waarvoor het energielabel belangrijk is.

Ook de hoogte van de wegenbelasting hangt onder andere van de zuinigheid af, en wordt zelfs in de komende jaren nog duurder voor de hogere energielabels.

En het zal ook niet lang duren voordat andere autokosten ook afhankelijk worden van de mate van zuinigheid van voertuigen.

Normaliter is het best wel lastig om te bekijken wat voor een energielabel een bepaalde auto heeft. Er hangt immers, zoals bij bijvoorbeeld koelkasten, geen sticker of briefje aan.

Toch kan je makkelijk bekijken hoe zuinig bepaalde voertuigen zijn.

Daarvoor hoef je alleen maar een gratis kenteken check te doen, en daarvoor ben je precies op de juiste plek gekomen.

Wil jij het energielabel weten? Vul dan boven het kenteken in, en klik op check.

Je ziet dan precies hoeveel de auto, of welk ander voertuig dan ook, volgens de fabrikant verbruikt, binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom, en dus ook wat het energielabel is.

Deze varieert van A, meest zuinig, tot G, minst zuinig.

Energielabel
4.8 (96.92%) 39 votes