Schadeverleden auto opvragen

Zoek kenteken informatie

Gratis Kenteken Check

Schadeverleden van de auto opvragen

Een auto staat nou eenmaal bloot aan tal van invloeden afkomstig uit miet alleen het verkeer, maar ook van onvoorxienr bronnen zoals het weer. dat geeft aan dat een schade, groot of klein, wel moeilijk te voorkomen is en de auto nou voor reparatir naar dr gstage zal moeten. na de reparatie is er helemaal niets meer te merken vsn de schadr en kam de auto weer als noeuw doorgaan. het bezoek aan de garage gaat echter niet ongemerkt voorbij aan de rdw omdat de garage alle reparatiegegevens zsl invoeren in de database van dr organisatie

Niet elke schade hoeft een negatieve invloed te hebben

Bij het opvragen van het schadeverleden is het belangrijk om wel even te weten dat lang niet elke schade van blijvende invloed zal zijn op de staat van de auto. Zo is lakschade vanwege het aangekomen zijn van de auto tegen een paaltje snel verholpen en is er geen sprake van een euvel dat later voor grote problemen kan zorgen. anders wordt het wel wanneer het om een nogal grote schade gaat waarbij bijvoorbeeld ook de dorpels helemaal ingedrukt zijn en er ook nog wat laswerk bij zal komen kijken om alles weer te repareren. Een niet goed uitgevoerde reparatie zal er zo voor zorgen dat er na een tijdje sprake kan zijn van roestvorming en je veel kwijt zal zijn om alles dit keer deskundig te laten repareren. Het is daarom goed om bij het doornemen van de schadehistorie wel even naar de mening te vragen van iemand die er meer weet van heeft. De kans is anders namelijk groot dat je zo een koopje laat liggen ondanks de geleden schade geen invloed meer heeft. Andersom kan je wel eenvoudig om het tuintje worden geleidt en toch tot de aanschaf overgaan met alle nare gevolgen voor de toekomst.

Bekijk de auto toch zelf kritisch

Alle opgeslagen informatie over het schadeverleden is dus eenvoudig op te vragen en ben je er verzekerd van dat de opgegeven informatie wel klopt. Dit komt omdat herstelbedrijven nou eenmaal verplicht zijn alle verrichte werkzaamheden door te geven aan de RDW. Echter gebeurt dit niet wanneer men ervoor kiest om de reparatie uit te laten voeren bij een niet geregistreerd bedrijf of gewoon zelf in de garage zal gaan sleutelen. Het blijft dus altijd wel oppassen geblazen, ook wanneer je de schadehistorie hebt nagetrokken omdat er altijd nog de mogelijkheid bestaat dat er sprake is van schade die niet in het RDW-systeem opgeslagen is.

Ook wanneer er sprake is van veelvuldige kleine schadereparaties (blik- of lakschade) zal je de auto wel even onder loep moeten plaatsen omdat er waarschijnlijk niet al te zorgvuldig mee omgesprongen is en dat ook zijn invloed kan hebben gehad op het onderhoud van de auto en de manier waarmee er met de auto omgesprongen is. het rijgedrag kan dus voor een deel uit het schadeverleden achterhaald worden.

Met een schaderapport auto op zak kan je met grote zekerheid vaststellen wat er allemaal zit aan te komen en hoe er met de auto omgegaan is door de vorige eigenaar. De prijs is er dus zeker van afhankelijk, maar dien je daarbij ook realistisch te zijn en niet te verwachten dat voor een kleine schade de prijs veel omlaag kan worden gekregen. Vergeet ook niet om altijd ook gewoon zelf bij het bezichtigen van de auto een kritische blik te werpen op alle delen van de auto om eventueel verborgen schade zelf te achterhalen.

Schadeverleden auto opvragen
4.8 (96.92%) 39 votes